Mini Molen

Met de Mini Molen zit je gebakken!

In oud Nederlands betekende speculatie “overdenking” of “vermoeden”. De koek werd daarom (mogelijk schertsend) speculatie genoemd omdat het oorspronkelijk een gebak voor fijnproevers was. Dit is precies zoals wij naar onze speculaas kijken, als fijnproevers!
De geur alleen al zorgt voor een directe associatie met de koude, gezellige Nederlandse winters. En dat is al lange tijd zo. Hoewel de kruiden tot de 16e/17e eeuw onbetaalbaar waren voor de gemiddelde ‘Hollander’, bracht de VOC daar verandering in. In grote hoeveelheden werden de kruiden naar de markten in Amsterdam verscheept en de prijzen daalden al snel. Bakkers begonnen met experimenteren en ontwikkelden zo elk een eigen geheime receptuur. De samenstelling van de specerijen maakte de speculaasjes bij elke bakker weer uniek.

Snel navigeren:
Meer over Mini Molen
De ingrediënten van Mini Molen

de Oorsprong van de Mini Molen

Er is geen ander koekje dat zich zo makkelijk laat onderscheiden als speculaas. Het komt door de veelzijdigheid, in eerste instantie denk je aan de smaak, maar we starten met de vorm.
Alleen al in de vorm zijn de mogelijkheden zeer divers, en bedenk dat elke vorm een ander mondgevoel geeft en dus een bijdrage levert aan de smaak. Het kan zijn dat hetzelfde deeg in een andere vorm anders beleefd wordt.

Wij hebben bijvoorbeeld hele kleine speculaasjes maar de molen is zeer bekend en wat dacht je van grote brokken speculaas of ene grote pop al dan niet met halve amandelen? Ze kunnen dik zijn, of juist dun met wat amandelschaafsel erop. Verder zijn er varianten die gevuld zijn.
Wij proberen ons te onderscheiden met een vorm, klein in de vorm van een molen en een volle kruidige smaak. De kruidige smaak komt uiteraard door onze melange maar wat dacht u van sinaasappelschil? Dit ingrediënt maakt voor ons het verschil.
Een basis melange bestaat uit kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, korianderzaad, anijszaad, gemberpoeder en kardemom.
Deze basis melange is vol van smaak, zo vol dat deze ook best wel als “zwaar” ervaren kan worden.

Proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.