Romeo

Met de Romeo zit je gebakken!

Romeo, niet alleen de naam klinkt romantisch, ook de uitstraling heeft romantiek in zich. Ga maar na, een prachtige ronde enigszins volumineuze ring met daarbinnen een prachtig donker gekleurd mengsel van heerlijkheden. Als ik het zo terug lees, vind ik dat wij een prachtig vak hebben. Banketbakkers.

Snel navigeren:
Meer over Romeo
De ingrediënten van Romeo

de Oorsprong van de Romeo

Hoe het koekje precies is ontstaan weet ik niet, wel weet ik dat het roerdeeg waarvan de ring gemaakt is, sterk lijkt op het recept lijkt van kattentongen. Het zou kunnen zijn dat een bakker in een helder moment gedacht heeft om er ringen van te maken. Of, stel ik me zo voor,  een stagiair die de instructie verkeerd opvatten en rondjes spoot in plaats van tongen. Enfin, we zullen het nooit weten. Maar wat weten we dan wel? De uitstraling; koekringen met amandelschaafsel en in het midden een knapperig en gekarameliseerd amandelmengsel. De smaak; een pure amandel met een weelderig parfum van vanille en suiker. Doordat de bite zich tussen bros en knapperig in bevindt blijf je nieuwsgierig door proeven, steeds ietsjes verder naar het summum, de vulling. De vulling neemt je mee in de romantiek van het koekje, je vraagt je af, hoe deden ze dat? De goede proevers merken het samenspel tussen eiwit, suiker en gebrande amandelen, dit is ons geheim, gebrande amandelen verwerkt in het hart van de romantiek, de Romeo. Uiteraard zijn deze koekjes ook in een volwassen versie verkrijgbaar maar dat gaat wat mij betreft toch ten koste van het “Romeo en Julia gehalte” nee, wij blijven bij de kleine, verfijnde versie:  De Romeo. Om dit bewerkelijke koekje te maken, immers je hebt twee recepten nodig, starten we met een roerdeeg, dit heb je nodig om een zo soepel mogelijk deeg te verkrijgen. Ook wel beslag genaamd. Dit beslag laat zich makkelijk spuiten en is vrij secuur te vormen. Dit kan alleen als je de truc van ei gebruikt, ei is de verbindende factor voor de ring. Dat is ook erg belangrijk als je later nog een vulling toe wilt voegen. Het uitvloeien en in elkaar overlopen van de smaken is pas wenselijk bij de heerlijke warmte van de oven. Nadat de ring gevormd is worden de ringen gedecoreerd met amandelschaafsel, immers het meisje wil er ook leuk uitzien. Pas daarna worden de overgebleven ruimtes gevuld met het mengsel waarvan we eerder al aangaven de romantiek te bezitten.. Na ongeveer 15 minuten durende romance in de oven kunnen ze heerlijk voldaan tot rust komen in de afkoelkamer. 

Proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.