Sinasmop

Met de Sinasmop zit je gebakken!

Moppen, we hebben het er al eerder over gehad, moppen in de vorm van koekjes zijn er in vele soorten en smaken. Maar we blijven ons onderscheiden! Nu met een smaak die, zover ik weet, niet op de markt is voor de horeca. En dat is precies wat we willen, vernieuwend, iets afwijkend, erg lekker, tikje eigenwijs assortiment! 

De sinasmop, niet zozeer een nieuwe smaak, sinas is een bekende smaak. Maar wij misten in ons assortiment een fris koekje dat prettig eet tijdens de lente, zomer en begin van de herfst. Dit is ook een bekend fenomeen voor ons, verschillende assortimenten beheersen voor elke jaargetijde. Dit koekje is dan ook niet het gehele jaar verkrijgbaar, in het najaar komen er weer andere of nieuwe smaken. 

We hebben, eerlijk gezegd, geen historie van dit koekje of ik moet iets vertellen over de verschillende percentages sinaasappelschil. Maar laat ik je dat besparen. Bestel via ons een proefpakketje van dit koekje en je kunt me gelijk of ongelijk geven nadat je het hebt geproefd.

Snel navigeren:
Meer over Sinasmop
De ingrediënten van Sinasmop

de Oorsprong van de Sinasmop

Maar goed, laten we eens inzoomen op het koekje zelf; Het is een rond koekje in de vorm van een mop, het loopt “taps” toe, een doorsnede van 4 centimeter en kleurt goudgeel.
Uiteraard zijn de stukjes sinaasappel zichtbaar en hierdoor te onderscheiden in het koekje. Dit zorgt voor een aparte smaak en blijft ook iets langer hangen.
Het mooie van dit koekje is de samenwerking tussen de boter en de stukjes sinaasappel, het fris zure van de citrus combineert prachtig met de boter. Maar ik vind het stukje sinaasappel ook heerlijk om op te kauwen, dit geeft een bijzondere smaakbeleving.

En hoe komt die sinaasappel in het koekje? Nou… Daar zijn we ook wel even mee bezig hoor. Om te beginnen moet de sinaasappel rijp zijn, de schil moet oranje van kleur zijn zodat de smaak vol in de schil zit. Om dit te bereiken zoek je leveranciers die gespecialiseerd zijn in het kweken van verse rijpe sinaasappels.

De sinaasappels worden geperst voor verse jus en verkocht aan horeca, supermarkten en grote instellingen. De sinaasappelschillen waar het ons om te doen is worden geschild zonder het witte vliesje, die is namelijk bitter. En de zuivere schil die overblijft wordt in stukjes gehakt en iets in gedroogd zodat het niet teveel vocht verliest tijdens het bakken.

Jaja, een ingrediënt wordt niet zomaar toegelaten tot de Bakkers van Bakker Kees!

Gratis proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.