Tegel

Roomboter tegeltje, vastgelegd lekker

Volgens de van dale uit 1898 

Pitmop v. (-pen), eene soort van koekjes, waarop fijngesneden amandelen gebakken zijn. Van Dale 1898”

Volgens bakker kees uit 2019 

“ eene soort van koekje gemaakt van een boterdeeg in de vorm van een vierkant”

Zo hebben we sinds kort het roomboter tegeltje toegevoegd aan het assortiment. Het koekje is een vierkant en compact koekje, Door de vorm en stevige structuur is dit een koekje met een lekkere stevige bite. De smaak hebben we uniek gekregen door het samenspel tussen boter en vanille. Wat jullie niet weten en ik wel is de verbindende factor tussen deze twee smaakbommen. Elke smaak kan worden afgezwakt of juist versterkt. In dit geval kozen we voor citroenrasp om het smaakvolle van de boter samen te voegen met vanille. Dit is zo subtiel dat je hoogstwaarschijnlijk zult zeggen; ‘dat is een heel lekker koekje’ terwijl je geen overdreven vanille smaak proeft. 

In dit koekje is dat ook niet de bedoeling, hier gaat het om het samenspel. 

Snel navigeren:
Meer over Tegel
De ingrediënten van Tegel

Gratis proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

de Oorsprong van de Tegel

 Terwijl ik dit schrijf proef ik een tegel en vraag me af waar me dit aan doet denken. Ik vind nu dat dit nog het meest lijkt op het krokante deeg van een versgebakken appeltaart. Zeg maar het boterkoek deeg van een appeltaart die goed gebakken is. Dat ervaar ik ook tijdens het eten van dit koekje. Ik krijg zomaar trek in flink stuk appeltaart! Gelukkig kan ik nog eens een koekje eten en wegdromen naar versgebakken appeltaart met en grote mok koffie. 

Wanneer je door ons assortiment gaat en je afvraagt welk koekje je het liefst wilt hebben dan kun je verschillende eisen/wensen hebben. Gaat het om de prijs, de smaak, de uitstraling of juist het makkelijk werken achter de bar? 

Het tegeltje is bij uitstek geschikt voor het grote ruige werk in grote aantallen, de prijs is sterk, de koek robuust en de verpakking ‘verwerkingsvriendelijk’ Omdat we hier de smaakcombinatie goed voor elkaar hebben verveelt dit koekje niet of nauwelijks. Een tweede of derde kopje  koffie kan gerust geserveerd worden. 

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Contact

Bakker Kees

Schoffel 10a
1648 GG De Goorn

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!