Een van onze bestsellers is het Koggetje, een dun klein koekje gemaakt uit een beslag met stukjes gekarameliseerde suiker erin. Het koekje is gebaseerd op een beslag wat in dit geval betekent dat de bakker, nadat het beslag is gemaakt de stukjes gesuikerde karamel door het beslag heen draait. Zonder deze stukjes karamel is het een fijn bros boterachtig koekje met een vanille smaak. De verfijning van het koekje komt echt door de karamel. Dit geeft een bite, je moet op die stukjes kauwen. Omdat we ervoor kiezen om door de karamel boter te verwerken is het geen harde suiker geworden maar een iets zachtere variant. Op deze wijze kun je het koekje elegant opeten. Naast een goede smaak is de uitstraling ook van belang, je zou kunnen zeggen dat je ook met je ogen “eet”. Door de karamel iets donkerder te kleuren geeft het een mooi kleurverschil met de zacht gele kleur van het Koggetje, dit zorgt voor een mooi aanzicht op het schoteltje.
De naam koggetje komt van een Amsterdamse banketbakker, die een wedstrijd won voor een nieuw koekje. Hij deed in een beslag stukjes nougat. Omdat hij een goede naam wilde hebben voor de jury koos hij voor een vernoeming naar het oude wapen, met een schip, een kogge, van Amsterdam om zo het koekje aan de stad te kunnen verbinden.