Koekbarista's van Nederland

Iedereen kan koeken bakken. Maar niemand bakt ze zoals Kees.

Geschiedenis

In 1961 zijn de eerste stappen gezet om in 1962 Bakker Kees ter wereld te laten komen. Bakker Kees, nu een iets gezette man van middelbare leeftijd met een prachtige glimlach die de wereld open aankijkt. We starten in 1962, denk je in, een oude bakkerij van voor de oorlog in Avenhorn met een prachtige winkel. Zo’n winkel met grote glazen pui, wat erg groot was voor die tijd. In die tijd, ik was er zelf nog niet bij, bakte men brood en banket direct in de winkel en omdat men in een boerenomgeving werkte werd er, indien mogelijk, bezorgd. Maar wat werd er zoal verkocht midden jaren zestig? Spritsjes, botermoppen, goudse moppen, jodenkoeken, biscuit, stroopwafels, speculaas, taaitaai, bitterkoek, amandelkoek, enzovoorts. Uiteraard werd er ook veel brood gebakken en verkocht maar daar gaat het nu niet over. Koek is wat Bakker Kees groot maakt!

en toen...

Vanaf de jaren zeventig groeide de bakkerij mee met de ontwikkelingen van de supermarkten, en van lieverlee werd duidelijk dat het bakken van brood toch echt iets anders was dan banket. Bakkerijen werden groter om aan de vraag van de supermarkten te kunnen voldoen en de specialisten werden banketbakkers. Deze specialisten worden ook wel patissier genoemd (patissier is frans voor banketbakker maar omdat de fransen het vak verfijnd hebben is het een zelfstandig naamwoord geworden voor een betere vakman) Vanaf de jaren negentig werden de supermarkten zo machtig dat ze de ambachtslieden de markt uit drukten, de kwaliteit werd steeds beter en de prijs was stukken lager dan van de banketbakkers, en weer vond er een specialisatie plaats. Nu is er het onderscheid tussen koek en gebak. In de jaren van de zeros ontwikkelde Nederland zich meer naar een bewuste keuze, koop ik vanwege de prijs of vanwege de kwaliteit? Zo rond deze periode werd Bakker Kees de specialist die we nu nog zijn: De Koekbarista van Nederland.

We zijn nu zover dat je weet dat wij werken met koek, lekkere koek. Wat je nog niet weet is dat we dit nog iets leuker hebben gemaakt. Namelijk alleen voor bij de koffie! Mooie, kleine, heerlijke koekjes voor bij de koffie.

Ff tussendoor: We doen dit allemaal omdat we vinden dat als je uit gaat, ff ontspannen met je partner geniet van een heerlijk kopje koffie,dat dit helemaal af gemaakt wordt met een koekje. Net als slagroom op de taart, het zout op het vlees, Nou ja, je begrijpt me vast wel…

Koekjes voor bij de koffie

Enfin, we maken dus koekjes voor bij de koffie, kleine ambachtelijke koekjes met smaak, en dit is niet lelijk bedoeld naar onze collega’s! Maar meer in de zin van koekjes met karakter! Ik bedoel, als je niet van gember houdt, eet dan niet ons gemberkoekje. Omdat we zo van onze koekjes houden hebben we ze niet willen verpakken, we verkopen ze los in een box waarin ze goed bewaard kunnen worden. 

Ons assortiment koekjes dus zoals gezegd voor bij de koffie. Nu drinken veel mensen koffie en zou dus iedereen klant kunnen worden. Uiteraard is iedereen welkom maar er zijn bedrijven waarbij wij iets extra’s kunnen doen. We bedoelen hiermee elk bedrijf waar veel koffie geserveerd wordt. Dat kan een restaurant of brasserie zijn maar ook een strandpaviljoen, begraafplaats, stadion of hotel.

Mocht u ons mailen of bellen, of, en dat kan echt gebeuren, wij nemen contact met jou op, dan kun je Astrid aan de telefoon krijgen. Astrid is een echte fijnproever en een pietje precies als het om de smaak gaat. Samen met haar bourgondische inslag en Limburgse tongval, jaja, ze komt uit het prachtige Limburg! Is zij het aanspreekpunt als het gaat over smaak, kwaliteit, assortiment en prijzen. Naast Astrid heb je Bart. Inderdaad bel neem ik op met Bakker Kees met Bart.. tja namen zijn wat ze zijn he.. Bart zorgt ervoor dat wat Astrid afspreekt ook uitgevoerd wordt. Wilt u morgen al geleverd krijgen? Bel dan Bart!