Romeo

Romeo, heerlijke koekring, heel luchtig en krokant, bestrooid met amandelschaafsel met in het midden prachtig donker gekleurd amandelmengsel. Hoe het koekje precies is ontstaan is niet bekend. De smaakt lijkt op die van kattentongen. Het zou kunnen zijn dat een bakker in een helder moment gedacht heeft om er ringen van te maken. De smaak; een pure amandel met een weelderig parfum van vanille en suiker. Doordat de bite zich tussen bros en knapperig in bevindt blijf je nieuwsgierig door proeven, steeds ietsjes verder naar het summum, de vulling. Ons geheim is het samenspel tussen eiwit, suiker en gebrande amandelen, dit is, gebrande amandelen verwerkt in het hart van de romantiek, de Romeo. Het maken van Romeo is bewerkelijk omdat je twee recepten nodig hebt. Je start met een roerdeeg wat een beslag heet, dit heb je nodig om een zo soepel mogelijk deeg te verkrijgen. Dit beslag laat zich makkelijk spuiten en is vrij secuur te vormen. Nadat de ring gevormd is worden de ringen gedecoreerd met amandelschaafsel. Daarna worden de overgebleven ruimtes gevuld met het amandelmengsel. Het uitvloeien en in elkaar overlopen van de smaken gebeurt in de verwarmde oven.