Chocochunk

Met de Chocochunk zit je gebakken!

Wij zijn waanzinnig trots op onze chocolade koekjes genaamd Chocochunks.
De Chocochunk is een rond koekje met de vorm van een mop, het is ook wat hoger dan de meeste soorten die we hebben. Het is tevens een stevig robuust koekje, hij staat goed bij een mok of iets groter kopje koffie. De naam Chocochunk komt van de chocolade boys, toen wij een chocolade koekje ontwikkelde bespraken we de mogelijkheden binnen chocolade.

En de mogelijkheden bleken eindeloos, van imitatie chocolade tot zeer puur, zeg maar gerust bitter, melk chocolade in vele kwaliteiten. Onze Bakker Kees was bij deze sessie ook aanwezig en hij liet alles een beetje begaan. Overzag het tafereel en keek berustend. Ik daarentegen was in mijn element, wat kon je allemaal met chocolade? Ik dacht al aan bonbons, pralines en wat kunnen we met ijs?

Snel navigeren:
Meer over Chocochunk
De ingrediënten van Chocochunk

de Oorsprong van de Chocochunk

Kees was er op dat moment klaar mee, hij nam het woord en vertelde: Heren, hij begon netjes, Heren we hebben deze afspraak gemaakt omdat we een chocolade koekje willen hebben die naar chocolade smaakt, een echt koekje met boter en chocolade. We hebben in het verleden gewerkt met vloeibare chocolade maar dat werkte niet, de koekjes werden niet mooi en de smaak was niet zo vol als we zouden wensen. Ik vroeg wat Bakker Kees bedoelde. Nou zei Kees, ik wil de brosheid en boter smaak van onze koekjes combineren met echte chocolade. Dat als je een hap neemt je echt een koek in je mond hebt en de boter en chocolade vol aanwezig zijn. Je zou aan een koekje genoeg kunnen hebben. Nu snapte ik dit wel, ik reageerde meteen, “Kees, bedoel je alsof je een stuk van een chocolade reep eet samen met een stuk koek?” “Ja, ik denk het wel”, zegt Kees Alsof je stukjes van een chocolade reep in een koekje doet… Nou, dit leek wel wat we zochten. Dit lieten we even bezinken en enkele andere opties passeerden de revu: Iets met nootjes? Allen chocolade? Witte chocolade?

De volgende week stuurde de leverancier verschillende monsters op waaronder in stukken gehakte chocolade reep.

De daaropvolgende proefsessies zagen er goed uit, we wisten immers al wat de eisen waren en niet veel later was ons chocolade koekje geboren. De naam was gek genoeg geen onderwerp meer…

Proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.