Haver Cranberry

Met de Haver Cranberry zit je gebakken!

Ons meest recente uitvinding, je kunt dit koekje niet terugvinden bij Wikipedia of iets dergelijks. We hebben gekozen voor deze ingrediënten omdat we iets misten in ons assortiment.
Onze haver cranberry koekjes zijn gemaakt van havervlokken, die we gebruiken om een grover mondgevoel te creëren, rietsuiker die een krachtigere zoetkracht heeft, bruin kleurt en een grovere structuur heeft.

Snel navigeren:
Meer over Haver Cranberry
De ingrediënten van Haver Cranberry

de Oorsprong van de Haver Cranberry

De cranberry’s hebben een fris-zure smaak. Als je het in de juiste verhouding zet, wordt het een prachtige compositie. Het ietwat stugge/stevige havervlokken, het krachtige rietsuiker en het zure van de cranberrie. Dit is werkelijk een traktatie voor je smaakpapillen.

Het deeg is een beslag, dit maakt het makkelijker om de koekjes op de bakplaat te spuiten. Door de vlokken worden het “hoopjes” beslag wat tijdens het bakken zich kan ontwikkelen tot een ruig uiterlijk. Dit zorgt er mede voor dat het koekje zijn robuuste karakter krijgt. Dat een echt robuust koekje tegen een stootje moet kunnen lijkt me duidelijk. Dit wijkt wel af van onze prachtige andere soorten die weer heel kwetsbaar of fragiel kunnen zijn. Het haver cranberry koekje is wat dat betreft een stuk sterker, het heeft karakter. Het robuuste van zijn uiterlijk, vind je terug in het robuuste van de smaak. Dit koekje past dan ook perfect bij een sterke koffie, of nog mooier, een grote mok.
De havervlokken hebben als eigenschap dat het goed is voor de stoelgang, je bloedspiegel in balans kan houden, en zo nog een paar reinigende werkingen. De eigenschappen van de cranberry zijn van een andere orde: de vezels in de cranberry zorgen voor een goede spijsvertering, de verschillende vitamines zijn goed voor je herstel en groei, De cranberry is een ware vitamine bom. De riettsuiker is er voor de smaak, of je moet de energie uit de suiker een goede eigenschap vinden. Dit geldt ook voor de boter, die is er voor de volumineuze smaak, zeg maar het “volle”. Zo heeft elk van de belangrijkste ingrediënten zijn of haar eigenschap die wij van belang vonden tijdens het ontwikkelen. Als je deze eigenschappen op een rijtje zet, dan kun je de volgende conclusie trekken: Het haver cranberry koekje zorgt tijdens de presentatie bij de koffie voor een glimlach voor de ogen, een prettige bite voor de mond, een zoete smaak voor de papillen, de cranberry voor een goede spijsvertering en vitamine huishouding en de havervlokken voor een goede stoelgang!

Proefpakket bestellen?

Contact

Bakker Kees

Nieuwe Leliestraat 77
1015 SK Amsterdam

Koek bestellen?
Bakker Kees bellen!

Wat dit koekje zo onweerstaanbaar maakt

Je treft onze koekjes al bij:

Deze website maakt gebruik van koekies om de gebruikerservaring te verbeteren. Voor meer informatie kunt u het privacybeleid bekijken.